Eğitim Bilimleri
-
İnformal Eğitim Nedir?
2004 yılı itibari ile eğitim anlayışının, geleneksel yaklaşımdan uzaklaştığı açıktır. Artık eğitim-teknoloji entegrasyonu, esnek öğrenme modelleri, bireyselleştirilmiş öğrenme ve öğrenci…
Devamını Oku » -
Crespi Etkisi ve Özellikleri
Crespi etkisi; pekiştirenin artması halinde performansın artmasını ifade eder. Yapılan işe bağlı olarak iş yapma miktarında ve süresinde değişiklikler ortaya…
Devamını Oku » -
Bloom Tam Öğrenme Modeli
Bloom Tam öğrenme modeli, Caroll’un Okulda öğrenme modeli geliştirilerek elde edilen okulda öğrenmeyi temel alan eğitim modelidir. Bloom tarafından bulunan…
Devamını Oku » -
Uzaktan Eğitim Nedir? Avantajları ve Dezavantajları
Uzaktan eğitim, öğrenen ve öğretenin aynı zamanda aynı ortamda bulunmadığı; öğretimin teknoloji ürünleri üzerinden çevrim içi ortamlarda gerçekleştirildiği öğretim modelidir.…
Devamını Oku » -
Rehberlikte Bireyi Tanıma Teknikleri
Rehberlik eğitiminin temel amacı, bireyin kendisini eksik yönleri ve yeterli yönleriyle bir bütün halinde tanımasını sağlamak ve bunun sonucunda potansiyelinin…
Devamını Oku » -
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Nedir? Neden Önemlidir
Her birey kendine özgü, fiziksel, sosyal ve kültürel özelliklere sahiptir. Aynı yaşta, aynı okulda ve hatta aynı seviyede öğrenim gören…
Devamını Oku » -
Sargın Eğitim Nedir?
Sargın eğitim; formal (örgün eğitim) ve non-formal (yaygın eğitim) dışında kalan, yani okullarda ve eğitim kurumlarında verilen eğitimi kapsamayan, bireyin…
Devamını Oku » -
Yaygın Eğitim Nedir?
Yaygın Eğitim, bir milletin ihtiyaçlarını karşılamak, arzularının karşılığını verme amacı ile belli plan içerisinde sunulan eğitim türüdür. Ülkemizde Yaygın Eğitim:…
Devamını Oku » -
Eğitim Bilimlerine Nasıl Çalışmalıyım? Eğitim Bilimlerine Çalışma Methodları
Üniversite mezunu kişilerin en çok zorlandığı alanlardan birisi eğitim bilimleridir. Çok fazla dersin olması bunun yanı sıra müfredatın yenilenmesi hem…
Devamını Oku » -
Özel Eğitim Niçin Önemlidir?
Özel Eğitim Niçin Önemlidir sorusuna cevaben özel velilerin bilgilendirilmesi, özel eğitim gerektiren bireylerin topluma kazandırılması açısından oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra…
Devamını Oku » -
Bıktırma Yöntemi Nedir?
Guthrie tarafından ortaya atılan bıktırma yöntemi istenmeyen davranışım ortadan kaldırılması için kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemde organizma için pekiştireç niteliği…
Devamını Oku » -
Öğrenilmiş Çaresizlik Nedir?
Öğrenilmiş çaresizlik, organizmanın bir olayda çok sayıda deneme yapması ancak bu denemeler sonucu başarısızlığa uğrayarak, yapacağı yeni bir deneme için…
Devamını Oku » -
Crespi Etkisi Nedir?
Crespi etkisi, pekiştirecin artması performansın da artmasına neden olur. Crespi etkisi için “Ne kadar ekmek o kadar köfte” ifadesini kullanabiliriz.…
Devamını Oku »